Projekty finansowane przez MRiRW i Narodowe Centrum Nauki:
- Raport końcowy za lata 2018-2021 z projektu NCN 2017/25/B/NZ9/00148 pt. „Badanie mechanizmu degeneracji woreczków zalążkowych i aborcji kwiatów jako przyczyny słabego zawiązywania nasion gryki zwyczajnej (Fagopyrum esculentum Moench)”
- Raport za rok 2019 z projektu NCN 2017/25/B/NZ9/00148 pt. "Badanie mechanizmu degeneracji woreczków zalążkowych i aborcji kwiatów jako przyczyny słabego zawiązywania nasion gryki zwyczajnej(Fagopyrum esculentum Moench.)"
- Raport za rok 2018/2019 z projektu NCN 2017/25/B/NZ9/00148 pt. "Badanie mechanizmu degeneracji woreczków zalążkowych i aborcji kwiatów jako przyczyny słabego zawiązywania nasion gryki zwyczajnej(Fagopyrum esculentum Moench.)"
- Określenie czynników decydujących o zimowaniu pszenicy ozimej i pszenżyta ozimego w warunkach polskich - 2019
- Raport za rok 2018 z projektu NCN 2017/25/B/NZ9/00148
- Określenie czynników decydujących o zimowaniu pszenicy ozimej i pszenżyta ozimego w warunkach polskich - 2018
- Wpływ biopreparatów na plonowanie, zdrowotność i jakość surowców pozyskiwanych z roślin gryki (Fagopyrum esculentum Moench) oraz na żyzność i aktywność biologiczną gleby
- Określenie czynników decydujących o zimowaniu pszenicy ozimej i pszenżyta ozimego w warunkach polskich - 2017
- Sprawozdanie merytoryczne z realizacji zadania na rzecz rolnictwa ekologicznego w 2016 roku - Metody zaprawiania nasion metodami ekologicznymi: Wpływ biopreparatów na plonowanie, zdrowotność i jakość surowców pozyskiwanych z roślin gryki (Fagopyrum esculentum Moench)
- Sprawozdanie końcowe Postęp Biologiczny 2016 zadanie 37
- Streszczenie wyników Postęp Biologiczny 2016 zadanie 37
- Prezentacja wyników na konferencji Postęp Biologiczny 2016 zadanie 37
- Określenie czynników decydujących o zimowaniu pszenicy ozimej i pszenżyta ozimego w warunkach polskich – 2016
- Warzywnictwo, w tym uprawa ziół, metodami ekologicznymi - Informator dla rolnika - 2016
- Warzywnictwo, w tym uprawa ziół, metodami ekologicznymi - sprawozdanie - 2016
- Streszczenie wyników Postęp Biologiczny 2015 zadanie 37
- Prezentacja wyników na konferencji Postęp Biologiczny 2015 zadanie 37
- Określenie czynników decydujących o zimowaniu pszenicy ozimej i pszenżyta ozimego w warunkach polskich - 2015
- Informacja o realizacji projektu w ramach dotacji MRiRW na dofinansowanie kosztów badań podstawowych na rzecz postępu biologicznego w produkcji roślinnej, zadanie 11
- Informacja o wynikach Projekt Postęp Biologiczny finansowany przez MRiRW zadanie 37
- Określenie czynników decydujących o zimowaniu pszenicy ozimej i pszenżyta ozimego w warunkach polskich - 2014
- Badanie możliwości zwiększenia żywotności i stopnia zapylenia kwiatów gryki zwyczajnej w celu uzyskania wyższego plonu nasion - 2014
- Stabilność produktywności nasiennej kostrzewy łąkowej ze szczególnym uwzględnieniem osypywania nasion - 2013
- Opracowanie metodyki oceny mrozoodporności pszenicy ozimej w oparciu o pomiar fluorescencji chlorofilu - 2013
- Rola aklimacji aparatu fotosyntetycznego w kształtowaniu mrozoodporności pszenżyta ozimego - 2013
- Opracowanie metodyki oceny mrozoodporności pszenicy ozimej w oparciu o pomiar fluorescencji chlorofilu - 2012
- Rola aklimacji aparatu fotosyntetycznego w kształtowaniu mrozoodporności pszenżyta ozimego - 2012
- Stabilność produktywności nasiennej kostrzewy łąkowej ze szczególnym uwzględnieniem osypywania nasion - 2012
- Rola aklimacji aparatu fotosyntetycznego w kształtowaniu mrozoodporności pszenżyta ozimego - 2009
- Rola aklimacji aparatu fotosyntetycznego w kształtowaniu mrozoodporności pszenżyta ozimego - 2010
- Rola aklimacji aparatu fotosyntetycznego w kształtowaniu mrozoodporności pszenżyta ozimego – 2011
- Opracowanie metodyki oceny mrozoodporności pszenicy ozimej w oparciu o pomiar fluorescencji chlorofilu – 2011
- Badanie czynników warunkujących produktywność nasienną kostrzewy łąkowej ze szczególnym uwzględnieniem osypywania nasion -2009
- Badanie czynników warunkujących produktywność nasienną kostrzewy łąkowej ze szczególnym uwzględnieniem osypywania nasion -2010
- Stabilność produktywności nasiennej kostrzewy łąkowej ze szczególnym uwzględnieniem osypywania nasion - 2011
Badania współfinansowane ze środków Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka:
Projekt Food Quality and Consumer Studies
![]() |
![]() |
Nazwa projektu: | FOOD QUALITY AND CONSUMER STUDIES |
Typ projektu: | Erasmus+, KA2 Partnerstwo Strategiczne |
Numer projektu: | 2014-1-SK01-KA203-000464 |
Akronim projektu: | FOODCOST |
Czas trwania projektu: | 2014-2017 |
Koordynator projektu: | Slovak University of Agriculture in Nitra |
Projekt FOOD QUALITY AND CONSUMER STUDIES realizowany jest przez międzynarodowe konsorcjum złożone z partnerów z krajów Unii Europejskiej.
Ze strony Uniwersytetu Rolniczego im. H. Kołłątaja w Krakowie w projekcie bierze udział Instytut Ekonomiki i Zarządzania Przedsiębiorstwami Wydziału Rolniczo-Ekonomicznego - osoby koordynujące projekt: dr inż Renata Matysik-Pejas, dr hab. inż. Andrzej Krasnodębski
Celem projektu jest modernizacja i poprawa jakości kształcenia uniwersyteckiego w dziedzinie nauk o żywności, marketingu żywności i badań konsumenckich.
Efektem projektu będą nowe metody i narzędzia dydaktyczne w postaci książek, uzupełnionych prezentacjami na DVD oraz wideo. Zostaną one wykorzystane przy realizacji pilotażowego programu zintegrowanego kształcenia studentów (blended learning) w dwóch modułach internetowych i szkołach letnich. Następnie materiał dydaktyczny będzie dostępny dla wykładowców partnerskich uczelni.
- Slovak University of Agriculture in Nitra, Trieda A. Hlinku 2, 949 01 Nitra, Slovak Republic
- Aarhus University, Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C, Denmark
- Integar Institut für Technologien im Gartenbau GmbH, Schlüterstr. 29, 01277 Dresden, Germany
- Noldus Information Technology, Nieuwe Kanaal 5, 6709 PA Wageningen, Netherlands
- Poznan University of Economics, Al. Niepodleglosci 10, 61-875 Poznan, Poland
- Tomas Batas University Zlin, Nam. T.G. Masaryka 5555, 76001 Zlin, Czech Republic
- Universidad Miguel Hernández de Elche, Avenida de la Universidad, 03202 Elche, Spain
- University of Agriculture in Krakow, Al. Mickiewicza 21, 31-120 Kraków, Poland
- The University of Natural Resources and Life Sciences (BOKU), Gregor-Mendel-Straße 33 1180 Vienna, Austria